Кои сме ние
Нашата адреса на веб страната е: https://www.zabeni.mk.

и https://zabeni.com.mk

Кои лични податоци ги собираме и зошто го собираме
Коментари
Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на кориснички агенти на прелистувачот за да помогнат во откривањето на спам.

Анонимизирана низа креирана од вашата e-mail адреса (исто така наречена хаш) може да биде обезбедена за услугата Gravatar. Политиката за приватност на Gravatar услугата е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Медиуми
Ако испраќате слики на веб-страницата, треба да избегнувате да ги поставувате сликите со вклучени податоци и вградени податоци (EXIF GPS). Посетителите на веб-страницата можат да преземаат и извлекуваат податоци за Вашата локација од слики на веб-страницата.

Контакт формулари
Колачиња
Ако оставите коментар на нашата страница, може да се одлучите да го зачувате вашето име, е-пошта и веб-страница во колачиња. Овие е за ваше олеснување, така што не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако имате сметка и ако се најавите на оваа страница, ќе поставиме привремено колачиња за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога го затворате прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најава и изборот на вашиот екран. Колачињата за најава траат два дена, а опциите за еклипс колачиња траат една година. Ако изберете “Запомни ме”, вашето корисничко име ќе продолжи да трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најава ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува идентификаторот за објавување на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден.

Вградена содржина од други веб-сајтови
Статии на оваа страница може да вклучуваат вградени содржини (на пример, видеа, слики, статии, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на ист начин како и ако посетителот го посетил другиот веб-сајт.

Овие веб-страници можат да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградат дополнително следење на трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградената содржина, вклучувајќи ја следењето на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте логирани на таа веб-страница.

Анализа
Со кого ги споделуваме вашите податоци
Колку долго ги задржуваме вашите податоци
Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да препознаваме и да ги одобруваме сите понатамошни коментари.

За корисници кои се регистрираат на нашата веб-страница (ако ги има), ние исто така ги чуваме личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги гледаат, уредуваат или бришат своите лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат нивното корисничко име). Администраторите на веб-страници исто така можат да ги видат и да ги уредуваат тие информации.

Кои права имате над вашите податоци
Ако имате сметка на оваа страница или сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека на личните податоци што ги поседуваме за вас, вклучувајќи и какви било податоци што ни ги доставивте. Можете исто така да побарате да ги избришеме личните податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци кои сме должни да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде ги испраќаме вашите податоци
Коментарите на посетителите можат да се проверат преку автоматска услуга за откривање на спам-пораки.

ВДоколку сакате да бидат избришани Вашите лични податоци пратете барање на следниот e-mail: admin@zabeni.mk