За Индустриската Зона

 

Индустриска зона Жабени

 

Локација : На југ од градот Битола
Зоната е лоцирана на 2км од границата со Р.Грција и 11км од градот Битола,на само 12км од центарот на Општината. Индустриската зона е лоцирана на главниот пат М5 и веднаш до железниќката пруга за Р. Грција. 
GPS координати : 40.946278 N, 21.435903 E
Сопственост:
50% – сопственост на приватни инвеститори
50% – Државна сопственост 


Во Индустриската зона Жабени се обезбедени електрична енергија, водовод, атмосферска канализација, фекална канализација, телефонија. Пристапот до градежни парцели води преку асфалт или тампонирана површина.


Сите плацови се за продажба и не можат да бидат изнајмени. Почетна цена при наддавање се движи од 61 ден/m2 за лесна индустрија и 900 ден/m2 за комерцијални цели (хотели ,сместувачки капацитети).

 

 

Оддалеченост од:Километри
Автопат E – 75100
Автопат E – 90 (Р.Грција)100
Пристаниште во Солун (Грција)210
Пристаниште во Драч (Албанија)225
Аеродром Скопје175
Аеродром Охрид80
Аеродром Солун  (Р.Грција)215
Граница со Турција580
Прилеп45
Ресен30
Охрид40